Érdeklődés
Telefon: +36 30 222 4871
E-mail: info@budaorsnyelvstudio.hu

Nyelvtanulási tippek » American Pie - Süssünk angolul!


Let’s bake something! – Süssünk valamit!

Kedvenc időtöltésünkre sok időt szánunk. Miért ne tehetnénk ugyanezt angolul? Így szinte észrevétlenül becsempésszük az angolt egy számunkra érdekes és fontos tevékenységbe. Például, aki szeret sütni-főzni, böngésszen angol főzős oldalakon és olvasgasson recepteket angolul!

CHERRY PIE

Ingredients

25 dkg butter

1,5 mugs of sugar

5 eggs

1 pinch of salt

2 sackets of vanilla sugar

2,5 mugs of flour

2 sackets of baking powder

3 dlyoghurt

Fruit

First mix the butter with the sugar. Then add the eggs, salt and the vanilla sugar and mix them very well. After this sieve the flour and the baking powder into the batter. (Nem elírás! A „batter” jelentése: nyers tészta) Pour the yoghurt into the batter and mix them together. Pour the whole batter into a buttered baking tin. Put the fruit onto its top and put it into the oven. Bake it for about 40 minutes but when you think it is ready, test it with a fork or a stick.

 

Here is the recipe in Hungarian:

MEGGYES PITE

Hozzávalók:

25 dkg vaj/margarin

1,5 bögre cukor

5 tojás

1 csipet só

2 zacskó vaníliás cukor

2,5 bögre liszt

2 zacskó sütőpor

3 dl natúr joghurt

Gyümölcs

Először keverd össze a vajat a cukorral. Majd add hozzá a tojásokat, sót és a vaníliás cukrot és nagyon alaposan keverd össze. Ezután szitáld bele a lisztet és a sütőport a tésztába. Öntsd a joghurtot is a tésztához és keverd őket össze. Öntsd a masszát egy kivajazott tepsibe. Szórd a gyümölcsöt a tetejére és tedd a sütőbe. Kb. 40 percig süsd, de amikor késznek gondolod, mindenképpen ellenőrizd egy villával vagy hústűvel.

Vissza a nyelvtanulási tippekhez

© 2013 | Budaörs Nyelvstúdió- Minden Jog Fenntartva

Weboldal készítés: Eastside Informatika Kft.